در سفر به مشهد فهمیدم که اکثر ایرانيان، فرهنگ معنوی خود را به آمریکا ترجیح می‌دهند. چگونه می‌توان ایران را به آمریکا فروخت؟ صدای ایرانیان غرب‌گرا خیلی در غرب شنیده می شود که از وضع خراب ایران می‌گویند اما صدای قشر مذهبی شما را هیچ کس نمی‌شنود.

گروه جنگ نرم مشرق- پدرش در اردوگاه کار اجباری یهودیان بوده و مادرش در آشویتس، و او معنای هولوکاست را خوب می­ فهمید؛ به همین خاطر قلمش را مستحق نوشتن کتاب "صنعت هولوکاست" دید و در سال 2006 آن را روانه بازار کرد تا بگوید: "نهاد یهودیت آمریکا از یاد و خاطره هولوکاست نازی‌ها برای نیل به دستاوردهای سیاسی و مالی و نیز پیشبرد منافع اسرائیل استفاده نموده است. این صنعت هولوکاست باعث فساد و انحطاط فرهنگ یهودی و نیز یادمان واقعی هولوکاست شده است." اما سر همین حرف­ها، کرسی استادی وی را در دانشگاه­های آمریکا گرفتند!

حالا این مرد که می­گفت "صنعت هولوکاست"، آمده بود به ایران. نورمن فینکلشاین به همراه نادر طالب زاده سفری به مشهد داشت تا به زعم نادر، به جز دریافت فرهنگ ایرانیان از طریق خیابان گردی، باطن معنوی ایرانیان را در جوار حرم امام هشتم(علیه السلام) کمی بیشتر درک کند و پس از دیدن زائران امام رضا(علیه السلام)، مستقیما به اندیشکده یقین رفت تا با دانش‌پژوهان به گفت‌وگو بنشيند.

آن مرد که می­گفت
آقای نادر طالب زاده، آقای نورمن فینکلشتاین و آقای حسن عباسی در تالار اندیشکده یقین

وی در ابتدا با سفری به تاریخ، تلاش کرد شرایط شکل گیری اسرائیل را برای حضار ترسیم کند، که در پایان گزارش به استحضار می­ رسد. سال گذشته، ­گزارشی در مشرق در خصوص نورمن فینکلشتاین منتشر شد ، فیلمی که در زیر می­ بینید نیز معرفی اجمالی اوست:



هنگام پرسش و پاسخ یکی از دانشجویان پرسید سبک زندگی اسرائیلی­ ها چقدر شبیه سبک زندگی آمریکایی است؟

نورمن پاسخ داد: اسرائیل بسیار غربی و مصرف ­گراست و ارزش­هایش همچون ارزش­های آمریکایی است. مثلا در مورد جنگ؛ وقتی تبدیل به یک جامعه مصرف­ گرای غربی می ­شوید، صرف نظر از خوب و بد بودنش، دیگر برای پیروزی در جنگ کسی حاضر نیست کشته شود، و کسی جانش را برای وطن فدا نمی­ کند. به همین خاطر است که اسرائیل نیز مثل آمریکایی­ ها با پهپاد حمله می­ کند. خیلی نگذشته که در اسرائیل کشته شدن در جنگ ارزش محسوب می­ شد؛ اما الان دیگر ارزش نیست و اسرائیل نیز همچون دیگر جوامع غربی از تلفات می­ ترسد.

من به مشهد سفر کردم، تفاوت فاحشی میان فرهنگ ایران و فرهنگ آمریکاست. وقتی می­خواهی دو فرهنگ را به هم نزدیک کنی، از تفاوت­ها صحبت نمی­کنی و می­گویی "آن­ها هم مثل ما هستند و ایرانی­ها از کره مریخ نیامده ­اند. آن­ها از ما هستند" اما برای من باورش خیلی سخت بود. ایرانی­ها اصلا در دنیایی دیگر زندگی می­کنند. دیشب هنگامی که در مشهد به حرم{امام رضا(علیه السلام)} رفتم؛ ایرانی­ها در سوز و سرما در نیمه شب پنجه در ضریح امام انداخته بودند و این برای من خیلی تعجب داشت. چگونه می­ توان ایران را به آمریکا فروخت!

نمی­ دانم چه کنیم که آمریکایی­ ها ایران را دوست بدارند! با دیدن مشهد فهمیدم ایرانی­ ها و آمریکایی­ ها خیلی با هم فرق می­کنند. البته من معتقد نیستم که همه جهان باید آمریکایی شوند. مطمئنم که اگر با تک­ تک ایرانی­ها صحبت کنم، اغلب آن­ها فرهنگ معنوی خود را بهتر از فرهنگ آمریکا می­دانند، اما اگر با خیلی از آمریکایی­ها، مثل من صحبت کنید می­گویند همه دنیا یکی هستند و رویاها و آرزوهایشان یکی است که این غلط است. من در مشهد فهمیدم اینطور نیست، من با مشکلات عدیده فرهنگ آمریکا آشناهستم.

در آمریکا آنقدر افسردگی و نارضایتی را میبینم که فهمیده ام آمریکا دیگر آن راه حل را برای مردم جهان ندارد! و معتقدم هرکس چند ماه آنجا زندگی کند مشکلات آمریکا را می­فهمد.

آن مرد که می­گفت

حسن عباسی از آقای نورمن پرسید: آیا می­دانستید که در آمریکا مطالعات استراتژیک برای زنان وجود ندارد و آمریکا زن استراتژیک ندارد؟ و آقای نورمن پاسخ داد که من دوستی هندی دارم که برای تدریس ریاضی در دانشگاه تهران به ایران آمده و می­گفت که 60% دانشجویان، دختر هستند و این برای من تعجب برانگیز بود که حضار با خنده اصلاح کردند 63% دختر هستند- وی­ گفت من یک نظریه دارم که چرا بیشتر زنان مسلمان ریاضیات و مهندسی می­ خوانند. پدرشان می­ گوید "مهم نیست دختر باشد یا پسر مهم این است که مهندس شود" و این از پدر می­ رسد. زنان غربی از ریاضیات می­ترسند و من با تعجب، مسلمانان را میبینم که ریاضیات را مثل دیگر درس ها با اشتیاق می­خوانند و هیچ ترسی ندارند.

حسن عباسی به وی گفت البته این از روی اجبار پدرانه نیست بلکه پیامبر ما به تنها دخترش فاطمه بسیار محبت داشته و این از روی محبت است.

آن مرد که می­گفت

 آقای نورمن ادامه داد: نکته مهم این است که ایران اسلامی و ایران غرب­ گرا دو ایران مجزا هستند که صدای ایران غرب گرا خیلی بیشتر است و صدای ایران اسلامی به گوش کسی در غرب نمی رسد. و ما مدام صدای ایرانیان غرب­گرا را می­شنویم که می­گویند وضع ایران خراب است.

مشکل دوم این است که مردم همواره از ظاهر قضاوت می­ کنند(منظور نورمن حجاب داشتن بود چرا که اکثر خانم های حاضر که از نخبگان بودند، چادر به سر داشتند) آن ها این کلاس را می­ بینند که خانم ها یک طرف نشسته اند و آقایان یک طرف و خانم ها حجاب دارند، و ... بادیدن این وضع دیگر به حرف شما گوش نمی­ دهند، صادقانه می­گویم هرکس کمی در غرب زندگی کند، می­فهمد که چقدر سخت است که صدایتان را به گوششان برسانید. آن­ها به محض دیدن شما که حجاب دارید می­گویند این­ها عقب افتاده هستند. البته دولت فعلی شما سعی دارد بگوید ما هم مثل شما هستیم. کسانی که در غرب خیلی باحالند، برای این که صدایشان را برسانند می گویند به جهنم، توئیت می­کنم! حالا ظریف هم همین کار را می­ کند. صادقانه میگویم این مرا ناراحت کرده، چراکه توئیترینگ بی احترامی به خود فرد است و کسی که وزیر خارجه است، نباید مثل ستاره های سینما رفتار کند. علی رغم این که  او دارد با یک مشکل واقعی مقابله می کند. با این دلیل که چون آمریکایی ها انجام می دهند پس من هم انجام بدهم. این راه حلی است که او پیدا کرده! این نوعی غربی شدن است. ظریف در دانشگاه کلرادو درس خوانده و تربیت آمریکایی دارد. او میداند که آمریکایی ها هرکاری می کنند فکر می کنند بهترین کار، پیشرفته ترین و متمدنانه ترین کار است و اگر می خواهی با دنیا ارتباط برقرار کنی باید با زبان آن ها حرف بزنی.


آن مرد که می­گفت

نورمن گفت که اولین جمعیت جوانی هستید که یک روز با آنها هستم و نمی بینم که مدام درحال فرستادن پیامک و ور رفتن با گوشی­هایتان باشید، این خیلی خوب است. و از حضار پرسید که در مدارس چقدر از کامپیوتر استفاده می­کنید؟ و پاسخ شنید که استفاده از تبلت برای دانش آموزان مصوب شده است.

نورمن ادامه داد که فکر نکنید که چون یک تکنولوژی از غرب آمده و غربی­ ها استفاده می­ کنند پس خوب است. اگر به مترو نیویورک بروید، می ­بینید که یک خانواده پنج نفری نشسته ­اند و همگی درحال وررفتن با گوشی­هایشان هستند. این خیلی بد است. حضار به نورمن گفتند، متاسفانه در مترو تهران نیز تقریبا همین طور است.

فعالیت­هایی که در اندیشکده یقین صورت می­گرفت، توسط حسن عباسی برای نورمن فینکلشتاین ارائه شد و وقتی نورمن با تصاویر 8 دبستان در تهران که "استراتژی برای کودکان" در آن­ها توسط بانوان کلاس تدریس می­ شود مواجه شد، شگفت زده شد که دروسی غیر از غربی­ ها آموزش می­بینند . و تصاویر دانش ­آموزان را که می دید، می ­پرسید که چرا گوشی موبایل در دست ندارند؟ وقتی شنید که استفاده از گوشی برای دانش­ آموزان ممنوع است؛ خوشحال شد و گفت این خیلی خوب است.

آن مرد که می­گفت
حسن عباسی درحال توضیح تولیدات اندیشکده یقین به  آقای نورمن فینکلشتاین

یکی از دانشجویان درخصوص رابطه زیرپوستی اسرائیل و آمریکا و نقش پنهان لابی صهیونیستی برای روی کار آمدن احزاب دوگانه آمریکایی پرسید. نورمن پاسخ داد که قبول دارم که روی کار آمدن احزاب توسط یهودیان اتفاق می­ افتد. کاندیداهای دوحزب دموکرات و جمهوری­خواه، باید حمایت خود را از یهود اعلام کنند تا بتوانند کاندید شوند.

اما بیایید محاسبات ریاضی کنیم، قرار است هیلاری کلینتون برای دوره بعدی کاندید شود. این را هم می­دانیم که یهودیان موافق تحریم علیه ایران هستند. 60% حمایت برای ریاست جمهوری از طرف یهودی­هاست. پس هیلاری کلینتون باید تشدید تحریم­ها را علیه ایران بخواهد. اما هیلاری کلینتون از دیدگاه اوباما در منع تشدید تحریم­ها حمایت کرد. نتیجه گیری من اینست که؛ لابی صهیونیسم وجود دارد و فعال است، اما وقتی پای منافع ملی آمریکا به طرز مهمی در مساله ایران در میان است، نخبگان آمریکایی تصمیمی اتخاذ می­کنند که دیگر تصمیم و منافع یهودیان رنگ می ­بازد. به نظر من اگر لابی اسرائیل نبود، سیاست خارجی آمریکا در قبال خاورمیانه تغییری نمی کرد و همین بود که الان هست.


آن مرد که می­گفت

دانشجویی پرسید که آیا آمریکا و اسرائیل درخصوص ایران، بازی پلیس خوب و پلیس بد به راه نیانداخته­ اند؟ و از سوی فینکلشتاین پاسخ شنید که؛ قبول دارم که آنها منافع مشترکی دارند. اسرائیلی­ها معمولا بحث حمله نظامی دارند. چون اسرائیلی­ها مخصوصا نخبگانشان، معتقدند که به عرب­ها و مسلمانان فقط با زور باید پاسخ داد و به ندرت می­شود که سراغ دیپلماسی بروند. تمایز آمریکا و اسرائیل در چیست؟ اسرائیل می­خواهد قدرت خاورمیانه باشد و برای این حرف­ها خیلی کوچک است و نیاز به قدرت و حمایت آمریکا دارد. در سالهای 1950-1960 اسرائیل می­خواست جمال عبدالناصر را سرنگون کند، چرا که تهدیدی برای اسرائیل بود. آمریکا نیز مخالف جمال عبدالناصر بود، به خاطر سلطه بر نفت خاورمیانه.

پس اسرائیل سلطه بر خاورمیانه را می­خواهد به خاطر قدرت طلبی و نه نفت؛ اما آمریکا سلطه بر خاورمیانه را به خاطر نفت می­خواهد. آمریکا و اسرائیل به ندرت منافع مشترک دارند. مثلا منافع آن­ها در مورد کنترل ایران مشترک است و در این زمینه اسرائیل می­­داند که بدون آمریکا نمی­تواند به ایران حمله کند. آمریکا هم بعد از باتلاق عراق و افغانستان دنبال درگیری جدیدی نیست. مثلا دیدید که اوباما هم برای جنگ براه انداختن در سوریه، از حمایت داخلی مردم خودش و حکومت برخوردار نبود و دست کشید از جنگ و می­گویند که روسیه اوباما را از حمله به سوریه برای از بین بردن سلاح­های شیمیایی نجات داد. پس دیگر از حمله نظامی خبری نیست.

خیلی­ها معتقدند که سیاست خارجی آمریکا به خاطر لابی اسرائیل است. اما به خاطر منافع ملی خودشان است. مثلا خیلی­ها می­گویند که حمله بوش در 2004 به افغانستان به خاطر لابی صهیونیسم است. اما من قبول ندارم. یکی از واقعیات مقبول این است که معماران اصلی جهان، دونالد رامسفلد و دیک چنی هستند که یهودی نیستند و اسرائیل برایشان مهم نیست. آن­ها آمریکایی هستند و فقط یک چیز برایشان مهم است، "منافع طبقه یک درصدی خودشان"، و نه حتی مردم آمریکا. آن دو نفر باهوشند و از 20 سالگی به مدت پنجاه سال در دولت آمریکا هستند و حسابی با تجربه هستند و با لابی­ گری نمی­توان آن­ها را فریفت. اشتباه می­کنند اما فریب نمی­خورند. چنانچه تصمیمشان در حمله به عراق و افغانستان اشتباه بود اما آنها برای این حمله فریب لابی اسرائیل را نخوردند و تصمیم خودشان بود. در سرنگونی مصدق نیز، لابی اسرائیل هیچ ­کاره بود. بلکه تصمیم آمریکا و انگلیس از ترس مستقل شدن ایران بود.

در این لحظه که بحث حمله به افغانستان پیش کشیده شد، آقای سهیل سلیمی، کارگردان فیلم فرشتگان قصاب، نسخه­ ای از فیلم خود را به آقای نورمن فینکلشتاین ارائه داد که در این فیلم، قاچاق اعضای بدن از مردم افغانستان را در قالب درامی مهیج به نمایش گذاشته بود.

آن مرد که می­گفت
آقای سهیل سلیمی، کارگردان "فرشتگان قصاب" در کنار آقای نورمن فینکلشتاین


آمریکا تمرکز ایران بر اتمام تحریم­ها را غنیمتی برای ختم غائله فلسطین به نفع اسرائیل می­داند

درخصوص فلسطین، آمریکایی­ها فرصت را غنیمت می­دانند. چرا که اکنون سوریه دولت ندارد. ترکیه به فکر سوریه است و خودش مشکلات داخلی دارد. ایران به دنبال اتمام تحریم­هاست(دراینجا حضار اعتراض کردند که این سیاست دولت فعلی است وگرنه ما از آرمان فلسطین دست نمی­کشیم و دچار غفلت نمی­شویم). الان کسی زیاد از فلسطین حمایت نمی­کند و از درون فلسطین نیز مقاومتی دیده نمی­شود. از بیرون نیز مصر و عربستان حامی این آشتی­ دوطرفه هستند.

لذا آمریکایی­ها می­خواهد مساله فلسطین را خاتمه دهند و یک صلح را به هردوطرف با تشکیل دو دولت مستقل تحمیل کنند. ایران و ترکیه در این قضیه خنثی هستند(!) و اروپا هم به خاطر مخارج و سرباری که از سوی غزه و کرانه باختری وجود دارد، دیگر به دنبال برد و باخت نیست؛ بلکه به دنبال اتمام مساله است و در این زمینه اروپا از صهیونیست­ها می­خواهند که به جان کری گوش بدهند، چرا که دیگر از کمک مالی اروپا به اسرائیل خبری نیست.

پرسش یکی از دانشجویان این بود که به هرحال از نظر سازمان ملل مرزهایی مشخصی برای اسرائیل وجود دارد. چرا به این مرزها پایبند نیست؟ وی پاسخ داد که: بله درست است و مقصر آمریکاست که این مرزها رعایت نمی­شود. هرسال در حاشیه اجلاس سازمان ملل، روند صلح مطرح می­شود و بیانیه­ ای مصوب می­شود که اسرائیل مرزهای خود را رعایت کند؛ اما همه جهان یک طرف و آمریکا و اسرائیل و جزایر میکرونزی و کوچکش نیز یک طرف.

ایران هم موضع اتحادیه اروپا را دارد، و از تشکیل دو دولت در کنفرانس سران کشورهای اسلامی و توافقنامه اعراب حمایت کرد.(دراینجا حضار اعتراض نمودند، که این موضع ایران نیست. حسن عباسی نیز توضیح مفصلی داد که موضع رسمی ایران موضع رهبر معظم انقلاب است که به سازمان ملل ارائه شده و محتوای آن از این قرار است که با تشکیل دو دولت مستقل اسرائیلی و عربی مخالف است، بلکه ایران از تشکیل یک دولت واحد پس از بازگشت آوارگان فلسطینی به وطنشان و با رای فلسطینیان مسلمان، یهودی های غیرمهاجر و اصیل ساکن فلسطین و مسیحی های بومی حمایت می­کند.)


شرایط شکل گیری اسرائیل

آقای نورمن فینکلشتاین، در ابتدای صحبت­هایش نظرات خود را درباره شرایط شکل­ گیری اسرائیل ذکر کرد که آن را در زیر آورده­ ایم:

صهیونیسم موضوع پایان نامه دکترای من در 30 سال پیش بود. ایده صهیونیسم مدرن از اواخر قرن 19 شروع شد. موضوع صهیونیسم به عنوان پاسخی برای مشکلات یهودیان اروپای شرقی مطرح شد. مشکلی که صهیونیسم دنبال می­ کند حل 2 چیز بود. یکی مشکل قتل عام آن­ها و یهودی ستیزی در اروپا و دیگری مساله ادغام شدن فرهنگی یهودیان به عنوان اقلیت در میان فرهنگ های بزرگتر اروپایی. این مشکلات دو روی یک سکه هستند و یهودیان را با آینده مبهمی مواجه کردند.

اروپای آن روز نیز شرایط ناسیونالیسم را از سر می­ گذراند. دورانی که افراد مختلف در کشورهای مختلف کشورسازی می­کنند. قاعدتا این­جا بود که صهیونیست­ها بهترین راه حل را در تشکیل کشوری مستقل دیدند، چراکه هم از شر یهودی ستیزی خلاص می­شدند و هم این­که دیگر به عنوان یک اقلیت در یک کشور مطرح نبودند که در فرهنگی بزرگتر، ذوب شوند و رنگ ببازند.

عده کمی از یهودیان، ایدئولوژی صهیونیسم را (صهیونیست به یهودیانی می­گوییم که به دنبال تشکیل دولت مستقل یهودی هستند.) باور کردند. آنها استدلال می­کردند؛ اگر یهودیان با دولت­های کشورهای خود مانند شوروی و آلمان و دیگر جاها مشکل دارند، همانجا بمانند و مبارزه کنند. لذا اقلیتی در اوایل دهه 1900 برای تشکیل دولت مستقل یهودی جمع شدند؛ اما مشکل جای شکل­ گیری آن بود. ملت­های مختلف در اروپای غربی و شرقی می­گفتند این زمین­های اروپا مال ماست و نه یهود. لذا تصمیم بر عزیمت به سرزمین موعود در کتاب مقدس(تورات) شد. اما مشکل این بود که فلسطین متعلق به اعراب و مسلمانان بود. باید دانست که جنبش صهیونیسم متعلق به یهودی­های پولدار نیست، بلکه فقرای یهودی اروپای مرکزی است، لذا آن­ها قدرت و پول کافی برای این کار نداشتند تا مالک زمین­های فلسطینی شوند.

در این شرایط به دنبال پیدا کردن یک ابرقدرت که حامی آن­ها باشد افتادند. رهبران یهودی برای یافتن حامی، رفتند به کشورهایی مثل آلمان و انگلیس. در نهایت در سال 1917 این حامی را یافتند: "بریتانیای کبیر" که در آن موقع دسترسی­ شان به کانال سوئز برای سفر به هند ضروری بود، و یهودی ها در ازای حمایت، می­ توانستند امنیت کانال سوئز را برای انگلیس تامین کنند وبرای این امر معاهده­ ای به نام بالفور(وزیر خارجه انگلیس) نوشتند، که طی آن انگلیس از تشکیل دولت مستقل یهودی در فلسطین حمایت کرد.

آن مرد که می­گفت

سوال  من(نورمن) این است؛ انگلیس چه حقی دارد که زمین فلسطین را به یهودیان ببخشد؟ شرایط آن روز این امکان را فراهم می­کرد. قدرت­های امپریال آن روز، همه دنیا رار بین خود تقسیم می­کردند. مثلا بلژیک، کل کشور کنگو را برای خود برداشته بود، و آن را به شخص پادشاه هدیه داده بود و از املاک شخصی پادشاه بلژیک محسوب می­شد. پادشاه بلژیک نیز مردم کنگو را به بردگی گرفت تا روز اتمام تمام عاج­ها، برایش عاج جمع کنند. پس از آن سراغ کائوچو رفتند و وقتی طی 20 سال همه عاج­ها و کائوچوهای کنگویی جمع آوری شد، 20میلیون کشته روی دست کنگویی­ها مانده بود.

فلسطینی که از سوی انگلیس به صهیون هدیه شد، خالی از سکنه نبود و 600هزار مسلمان عرب و 20هزار سکنه یهودی داشت. این خیلی ناعادلانه بود که کشورهای عربی داشتند مستقل می­شدند و عراق و سوریه و دیگر جاها به نفع اعراب شکل می­گرفت؛ اما در مورد فلسطین برعکس بود. در اینجا مقاومتی علیه تشکیل یهود، توسط اعراب و مسلمانان آغاز شد. یهودیان اروپا نیز تمایلی به تشکیل دولت صهیونیستی نداشتند و اکثرشان یا ترجیح می­دادند در کشورشان بمانند و از حقوق خود دفاع کنند. یا به جای فلسطین، به آمریکا مهاجرت می­کردند. پس تا سال 1920 به نظر می­رسید که ایده صهیونیسم کار نمی­کرد.

اما یک دهه بعد همه چیز عوض شد. نازی­ها اوج گرفتند و مخالفت با یهودی­ها بیشتر شد، و آن­ها به مهاجرت بیشتری مجبور شدند. اما این­بار نه مثل 98درصدی که به آمریکا مهاجرت می­کردند، چراکه آمریکا به دلیل اتفاق افتادن رکود بزرگ، برای عدم رقابت بازار کار با کارگران خارجی، مرزهای خود را به روی یهودیان نیز بست. پس آن­ها به سوی فلسطین رفتند.

اعراب نیز دیدند که صهیونیسم در حال دگرگون کردن ترکیب جمعیتی فلسطین است، به مبارزه برخاستند و نوک پیکان حمله خود را متوجه انگلیس کردند. انگلیس نیز طبق تئوری "دشمن دشمن من، دوست من است" از ترس ائتلاف اعراب با آلمان­ها، به حمایتش از یهود پایان داد.

جنگ جهانی دوم آغاز شد و تعداد زیادی از یهودیان کشته شدند. آنها به این نتیجه رسیدند که ریشه مشکلاتشان در این است که بدون جا هستند و بیشتر به صهیونیسم معتقد شدند. و مصرانه بدون اعتنا به نظر انگلیس و دیگر کشورها، برای تشکیل اسرائیل تلاش کردند. انگلیس در جنگ جهانی پول­هایش را از دست داده بود و هندوستان نیز درحال استقلال بود و پس دیگر برایش کانال سوئز مهم نبود. لذا از حمایت یهود شانه خالی کرد و ماجرا را به سازمان ملل واگذار کرد. 

سازمان ملل بعد از تشکیل جلسات متعدد گفت، ای کاش صهیونیست­ها و فلسطینی­ها با تشکیل دو دولت مستقل در کنار هم زندگی کنند. و فلسطین را بین یهودی­های صهیونیست و عرب­های فلسطینی تقسیم کردند. بر این اساس صهیونیست­ها دولتشان را تشکیل دادند، اما پس از گذشت 60 سال دولت فلسطینی­ها پا نگرفته و مشکل باقیست.

آن مرد که می­گفت
حسن عباسی درحال توضیح تولیدات اندیشکده یقین به آقای  نورمن فینکلشتاین

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 68
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    1 0
    عالی بود در وبلاگ انتشار پیدا کرد
  • ۱۱:۰۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    نادر طالب زاده تا اینو شیعه نکنه ولش نمیکنه حالا ببینید این آدمای آزاده به مفهوم حریت معنا می بخشن واقعا این یهودیه شرافت داره به تمام وطن فروشهای خاینی که ایران رو به غرب می فروشن اونم 4 میلیارد...
  • سید وحید ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    احسنت بر حسن عباسی و نادر طالبزاده
  • حسین ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    1 0
    انسانهای آزاده در دینها نژادها و قومیتهای مختلف وجود دارند ولی‌ ویژگی‌ مشترک همه اونها اینه که از صهیونیسم متنفرند
  • ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    تيتر بسيار جالبه دمتان گرم كه دل آدمو خنك ميكنيد
  • MojICiviL ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    جلسات کلبه کرامت رو از دست ندید
  • رها ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    چیزی که نوشتی فوق العاده بود...
  • ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    جناب حقوقدان و شاهكليدش ظريف بخواند كه فكر ميكند بايد با آمريكا ببنديم و حالا چون راه امريكا از اسراييل ميگذرد پس افسانه هلوكاستو بپذيريم تا اسراييليا كيفور بشن
  • محسن ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    بازم دکتر عباسی حیف که جاش تو رسانه ی ضرغامی حسابی خالیه کار علمی یعنی این ایول به دکتر عباسی و نادر و برو بچه های اندیشکده
  • ۱۲:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    جناب نورمن زیارت امام رضا نوش جانتان
  • غفاری ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    عکس آقای سلیمی کارگردان فیلم فرشتگان قصاب را دیدم. چرا این فیلم از صدا و سیما پخش نمی شود. یعنی به اندازه فیلم های آشغال کره ای و هندی نمی ارزد که چندین بار در حال پخش است!
  • موسوی ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    من قایل سخنرانی ایشان درباره هولوکاست در دانشگاه واترلو را دیده ام جالب بود.
  • آرشیتکت ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    خیلی ممنون مشرق. واقعا عالی بود. درود بر دکتر عباسی و طالب زاده.
  • اميد ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    بايد از اين افراد بيشتر به ايران دعوت كرد تا ذهن مردم با تفكرات افراد منتقد نظام امپرياليستي در دنيا بيشتر آشنا شود
  • ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    دمت گرم حرف دل ما رو زدی
  • ۱۴:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    نباید فریب این انسانهای به اصطلاح آزاده را خورد دقت کنید در همین گفتار در دل ایران و در دل اندیشکده یقین و در کنار استراتژیست بزرگ جهان اسلام دکتر استاد حسن عباسی دو چیز را تثبیت کرد و از آن دفاع نمود: الف: هولوکاست و سامی ستیزی سازماندهی شده علیه یهودیان اروپای شرقی ب: ضرورت تشکیل و بقاء دولت یهودی اسرائیل (دم به دم از دو دولت یهودی و فلسطینی سخن میگوید)
  • ۱۴:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    این یهودی بود خودشرو نباخته اما اون حقیرهایی که دکتراشون رو از غرب گرفتن یا چندسال انجا بودن خودشون رو که فروختن هیچ! ... رو هم بفروشند.
  • ۱۴:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    "خیلی­ها معتقدند که سیاست خارجی آمریکا به خاطر لابی اسرائیل است. اما به خاطر منافع ملی خودشان است" تا حدي تلاش كرده نقش لابي صهيونيست را در تصميات دولت آمريكا كم رنگ نشان دهد . چرا؟
  • ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    یکبار پخش شده
  • ۱۴:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    میگه اگه صهیونیست ها هم نبودن آمریکا میریخت توی به اصطلاح خاورمیانه چون اینها با آمریکایی ها منافع مشترک دارن باز هم توی به اصطلاح خاورمیانه هستن
  • ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    ایشون که حزب اللهی نیست که از ایشون انتظار داری عین ایرانی های بسیجی فکر کنه همین که سیاست های رژیم صهیونیستی رو از اساس قبول نداره هزار شرافت داره به بعضی ها در ضمن میگه که خود فلسطینی ها هم دارن کوتاهی میکنن
  • علیرضا ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    امیدوارم سیاستهای منفعلانه دولت در این قضیه این فرد رو مجبور نکنه که از ایران هم بره.
  • آزادمـــرد ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    هولو کاست به ما چه؟ از پرداختن به این مزخرفات، به غیر از تحریم چی کاسب میشید؟
  • ۱۵:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    اگر زيركانه به مطالبي كه ارائه شده توسط اين يهودي نگاه كنيد مبينيد كه داره اسرائيل رو تطهير ميكنه !
  • albert ۱۶:۱۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    اخر خنده و توهم بود ,بجز اونجا که نتیجه این شد که اصل منافع امریکاست نه اسراییل!!
  • ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    به انسان‌ها مربوط است، چون اخلاق و انسانيت در فلسطين زير ساتور رفته است. دقت كن! فقط به انسان ها مربوط است!
  • محمد ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    دورود بر گزارش گروه جنگ نرم مشرق نيوز. خداوند عزتتان را زياد كند و توفيق حركت در مسير ولايت را به شما عطا فرمايد. ان شاء الله.
  • ۱۶:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    فقط كاسبي برات مهمه نه؟! موندم اون يكي جنبه عرفاني در تو آفريده شده يا نه؟!
  • حشمت ۱۶:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    2 0
    اینم مثل شان استونه. اومد سر مارو شیره بماله بعد بره تو کشورش به ریش ما بخنده
  • ۱۶:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    طالب زاده دعوت کرده بود برای چند ماه قبل، ولی دولت تعلیق و اومید آن را کنسل کرد.
  • ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    درسته که ایشون آدم ازادی خواه و عدالت طلبیه ولی برخی از دیدگاه هاش با ما فرق داره مثلا ایشون میگه هلوکاست اتفاق افتاده ولی اسرائيل از این موضوع سو استفاده کرده در صورتی که ما اعتقاد داریم اساسا اتاق های گاز و هلوکاست دروغی بیش نبوده یا مثلا ایشون میگه یهودیا نقشی تو سیاست خارجی امريكا ندارند در صورتی که اکثر تصمیم گیری های حساس در امریکا تحت نظر لابی آیپک انجام میشه......
  • ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    واقعا که آزاد مردی! اصلا فلسطین و قدس و حرمین هم به ما چه؟
  • ۱۷:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    1 0
    طبق فرمایش قران یهود دشمن ما است مواظب نیرنگ های دشمن باشید شاید این فرد ساحته حودشان است؟
  • ۱۷:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    دوستان لطفا توجه کنید که این آقا در فضای بسته ی فکری آمریکا زندگی کرده و همچنین نقطه اشتراکش با ما عمیق نیست پس نمیشه ازش انتظار حرفایی رو داشت که به درد ما بخوره دعوت از ایشون انشاالله که برای آموزش به ما نباشه .و احتمالا آقای عباسی هدفشون تبلیغ ما در آمریکا توسط ایشون باشه چون استاد عباسی خودش این چیزا رو خیلی عمیقتر از این آقا تبیین میکنند.
  • مهدی90085 ۱۷:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    حیف از افق نو؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • طین 110 ۱۹:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    با عرض سلام خسته نباشید خدمت متقین ژورنالیستی کشور علی الخصوص بزرگوارن مشرق نیوز بی نهایت عالی بود و با تمام وجودم خدارا شاکرم بخاطر همین خبر خوش در این شب مبارک و همچنین از شما هم خاضعانه سپاسگذارم بخطر جمع آوری وانتشار این خبر مسرت بخش و امیدوارم توفیقاتتان روز افزون شود و با تمام اعتقاداتم برای استاد حکیم عباسی آرزوی عاقبت بخیری و رسیدن به مقام کمال ذیل توجهات حضرت حجت (عج)و مقام ولایت دارم.
  • م-ب ۱۹:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    به نظر من اگر لابی اسرائیل نبود، سیاست خارجی آمریکا در قبال خاورمیانه تغییری نمی کرد و همین بود که الان هست.
  • مریم ۲۱:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    فرشتگان قصاب شاهکار بود. امسال به دلیل عدم حمایت از سهیل سلیمی او نتوانست فیلم بسازد. در حالی که بودجه بیت المال صرف ساخت فیلم های بی خاصیت شده. چــــرا؟ کاش یکی جواب بده؟ آه از این...!!!
  • سلمان ۲۱:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    حداقل اسمتو عوض کن بوی ذلت ازت میاد
  • محمد ۲۱:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    اولا اسمتون و فکرتون یه تضاد 180 درجه دارن! دوما خب شما لطف کنید امروز از هولوکاست حرف نزنید و هسته ای نداشه باشید که تحریم نشید فردا بگید کشور دوست و همسایه ! به امریکا (اخه هر ور کشور رو نگاه کنی یه بلایی سرش اوردن و توش امریکایی هست!) که بازم تحریم نشید بعدم کشور و ناموس رو تقدیم کنید که دیگه رفیق فابر شید کاری که شاه خائن اکثرشو انجام داد.
  • سیامک ۲۱:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    سلام بنظر من دوستان نباید زیاد از ایشون انتظار داشته باشند چرا که بزرک شده ی غرب است و طبیعی است که نظری متفاوت با نظر ما که معتقد به اسلام هستیم داشته باشد . ما باید تا میتوانیم از چنین افرادی استقبال کنیم برای همین هم ممنون آقایان طالبزاده و عباسی هستم که خوب را هشونو پش میرن .
  • محمد ۲۲:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    شاید این حقیقت داشته باشه شاید هم به همین خاطر باشه که امام امریکا را شیطان بزرگ نامیده نه اسرائیل را
  • مجاهدین راه حق ۲۳:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    کارها و رفتارهای طالب زاده رسانه ای، هنری و ... به قولی ژورنالیستیه و البته در جای خودش قابل تأمل و احترام، ولی پذیرش، مباحثه، تببین دیدگاهها، ارزیابی مشی و نگرش افراد از ادیان، فرق و مذاهب، ایدئولوژیها و ... از کشورهای مختلف و در مواجهه با مسایل مهم روز دنیا توسط حسن عباسی خیلی جالبه، حرفم اینه؛ عجب اعجوبه ایه و چه ظرفیت فکری بالایی داره این آقای خاص!!؟ حیف که یه کم اعصاب معصابش بخاطر دوران جنگ و مجروحیت و این چیزا داغونه و این مدیریت عملکردش و دستاورد علمیش رو خدشه دار میکنه به هر حال مطلب جالب ، غنی و قابل بهره برداری مفیدی بود. و یک نکته ؛ اگر اندیشکده یقین و مرکز علوم استراتژی وابسته به حسن عباسی نبود میخواستن این بابا رو کجا ببرن!!؟
  • مرتضی ۰۰:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
    0 0
    درود بر دکتر حسن عباسی و نادر طالب زاده , سرداران سپاه روشنایی...
  • افشین تهران ۰۴:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
    0 0
    البرت منافق باز پیداشد .این دوستان نمیدونن که شما از دوستان اسراییل هستی .
  • حمزه ۰۵:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
    0 0
    الآن این آقارو آوردن بردن مشهدو نشونش دادن ایکاش پایین شهر تهران رو هم نشونش میدادن. مطمئنا فضای اطراف حرم امام رضا با فضای جامعه ما فرق زیادی داره. بعد بردن تو یه نمیدونم چی چی با یه نوع خاصی از افکار که از ظاهرشون معلومه نشوندن گفتن این ایرانه. ایکاش از همه سلیقه ها تو این جمع بودن. به نظر من لابی یه سریها تو ایران از لابی یهودیا تو آمریکا قویتره. به امید آزادی واقعی افکار در جهان
  • هادی ۰۹:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
    0 0
    به نام خدا دوست عزیز درست نیست که مسئولین کشور رو وطن فروشهای خائنی خطاب کنیم که به ثمن بخش مملکت رو به آمریکا می فرشند؛ اونها راه حل مشکلات کشور رو در مذاکره و این حرفها میدونند که البته به نظر من هم فکرشون غلطه ولی ما حق نداریم که تا واقعا خیانت کسی برامون قطعی نشده بهش این الفاظ رو اطلاق کنیم
  • گلپور ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
    0 0
    ایول
  • جواد ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
    0 0
    به بهانه هلوکاست میخواستند همه این ممالک خاورمیانه را تصاحب کنند که خدا را شکر با ایمان مردم نتونستند. حالا پا پس بکشیم سرزمین موعودی که ترسیم کردند از ایران هم رد میشه و به خوی حیوانیشون اینجا هم ادامه میدن.
  • گلپور ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
    0 0
    دمت گرم.اینا هنوز نفهمیدن امریکا به موقع اسراییل رو قربونی میکنه..
  • علی ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
    0 0
    اگه آزادمرد بودی به خاطر شکمت و فشار تحریم حاضر نمیشدی که یه عده تو خط مقدم مبارزه بر علیه کفار جانشون رو از دست بدهند ای نامرد در لباس مرد.
  • ناشناس ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
    0 0
    آلچرت بازم حرف زد ...
  • جواد ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
    0 0
    عمیق رو بیخیال. جنبش نرم حداقل یه سطح وسیع و نه عمیق هم در بین آمریکاییا ایجاد کنه باور کنید کار خودش را به نحو احسن انجام داده. منتها اگه بتونه.
  • ناشناس ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
    0 0
    آقاي (آزادمـــرد) شما همه چيا كاسبي و پول ميبيني؟؟؟؟
  • ناشناس ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
    0 0
    اتاق های گاز و هلوکاست اتفاق افتاده ولي نه به وسعتي كه اونا ميگن. فقط تعداد كمي از يهوديا كشته شدن.
  • ناشناس ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
    0 0
    احسنت...
  • علیرضا ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
    0 0
    اونجا که میگفت من اشک های تمساح رو دوست ندارم عالییییییییییییی بود
  • ۱۴:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
    0 0
    حالا خودت اعتراف کردی که آمریکایی ها از صهیونیست ها هم خونخوارتر هستن
  • مرتضي ام ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
    0 0
    اخوي اگه شما خودت اونجا به دنيا مي‌آمدي، اونجا بزرگ مي‌شدي، اونجا درس مي‌خوندي و همه كس و كارت اونجا بود بهت مي‌گفتم اصلا سرسوزني مثل اين آقا فكر مي‌كردي؟!!! يك نگاه به همين خودمان و غرب‌زده‌ۀاي خودمان بنداز كه خير سرشان ايراني هستند، گوشي دستت خواهد آمد.
  • پروانه ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
    0 0
    سردبیر محترم چرا نظر بنده رو سانسور کردین نباید فریب این یهودی رو بخوریم طالب زاده میکروفن مفت داد دست این یارو اونم لابی اسراییل رو تطهیر کرد در امریکا گفت همش منافع ملی امریکاست
  • آدمیزاد ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
    0 0
    آقای albert شما حتما باید نورچشمی مشرق باشی چون همه کامنتهایت حتی اگر چرندگویی هم باشد را منتشر میکند .
  • مرووووووووو ۰۱:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۳
    0 0
    اسمت منو ياد اين مثل انداخت: به كچلا مي گن زلفي خخخخخخخخخخخخخخخخخ
  • ۰۱:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۳
    0 0
    با بیشتر حرفهای ایشون موافقم درصورتی که به برخی از حرفهاشون نقد جدی وارده مثل تلقی ایشون از سیاست خارجی ایران
  • ۰۳:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۳
    0 0
    خودش گفته بود من متوجه شدم كه يك سري از عقايدم با شما فرق داره ولي از صبر و تحمل شما خيلي خوشحالم
  • مسعود ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۳
    0 0
    يه جلسه اي هم بين اين آقا و مقام عالي وزارت فخيمه خارجكي ما ترتيب مي دادن بد نبود.شايد جناب ظريف آمريكا رفته ما هم يه چيزايي از حقايق هولوكاست و دروغ بافيهاي صهيونيستها و ارباباشون حاليش مي شد!!!!!
  • ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۳
    0 0
    هلوکاست به ما چه ؟ یه چند سلی برو عقب.ببین برای چی بیشتر کشورهای دنیا از این انقلاب ترسیده بودند - چون ما از چیزهایی میگفتیم که دیگران بی اطلاع بودند - قبل از انقلاب ما کسی کاری به اسرائیل و بهایی و وهابی نداشت ! هرچند که مردم خودمون از اهداف انقلاب بی نصیب موندند و بعضی اوقات فضایلی هم که داشتند نابود شد.
  • یوسف ۰۷:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۷
    0 0
    برای بعضی ها فقط چیزهایی مهمه که یه نونی از تووش در بیاد شما سرتو بکن توی آخورت به کار انسان های آزاده هم کاری نداشته باش
  • سید ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۳
    0 0
    سلام ببخشید میشه فایل صوتی این جلسه رو بذارید واسه دانلود؟ ممنون میشم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس